Citate de Evolutie Personala

  • 16/12/2015
  • Blog

Salut,

In compania unde lucrez circula din cand in cand o “gazeta” in care sunt puse poze cu “bule” din acelea ca la benzi desenate in care este trecut dialogul. Partea amuzanta este juxtapunerea dintre comentarii si poze.

Partea si mai amuzanta e ca de data asta am cazut si eu victima. Bine, eu sper sa fac progrese si sa am un numar al gazetei dedicat in totalitate mie J

Monologul meu din bule era legat de citatele de pe blog, asa ca azi intru in pielea personajului din gazeta si pun doua citate ale autorilor mentionati acolo: unul din Socrate si unul din Aristotel.

Primul citat este de la Socrate care a fost un filosof al Greciei Antice. Motivul pentru care mi-a placut este faptul ca subliniaza importanta invatarii din experienta altora, transpusa in cartile pe care le-au scris. Cred ca partial asta fac si eu prin citatele pe care le postez aici.

“Employ your time in improving yourself by other men’s writings so that you shall come easily by what others have labored hard for.” – Socrate

Al doilea citat este de la Aristotel care a fost tot un filosof al Greciei Antice. Cred ca asta e motivul pentru care ii confundam in gazeta. J  Motivul pentru care mi-a placut citatul lui este faptul ca ceea ce facem ne defineste si in functie de actiunile noastre “ne alegem” ce fel de oameni devenim.

“We become just by performing just actions, temperate by performing temperate actions, brave by performing brave actions.” – Aristotel

Oricum, subliniez daca e cazul: a fost un mod placut de a incepe ziua cu gazeta si sper ca inventivitatea autorilor sa continue.

Talk to you soon,