Leadership Quote

Salut,

Citatul de Leadership de azi vine de de la Nelson Mandela, care este primul presedinte sudafrican ales prin alegeri democrate si a fost in functie in perioada 1994-1999. Mai mult decat pentru asta, este recunoscut ca un  simbol al leadership-ului si al luptei impotriva apartheid-ului.

Mi-a placut ce a spus in special pentru ca din partea a doua a citatului se rezulta faptul ca uneori forta de a conduce a unui leader real este nevazuta, insa nu inexistenta. In felul asta oamenii isi concentreaza atentia asupra ceea ce fac, iar lupa nu este cazuta pe leader, ci pe echipa si rezultatele ei, asa cum este firesc sa se intample.

“As a leader… I have always endeavored to listen to what each and every person in a discussion had to say before venturing my own opinion. Oftentimes, my own opinion will simply represent a con-sensus of what I heard in the discussion. I always remember the axiom: a leader is like a shepherd. He stays behind the flock, letting the most nimble go out ahead, whereupon the others follow, not realizing that all along they are being directed from behind.” -Nelson Mandela

Daca iti place, sau il consideri profund, impartaseste te rog articolele mele despre leadership cu cei apropiati. Iti doresc un weekend placut!

Talk to you soon,